Община Видин организира за седма поредна година празника „Щуроландия“, посветен

...
Община Видин организира за седма поредна година празника „Щуроландия“, посветен
Коментари Харесай

Щуроландия събира видинските деца в Крайдунавския парк на 1 юни

Община Видин провежда за седма поредна година празника „ Щуроландия “, отдаден на Международния ден на детето1 юни. Артработилници, спортни игри, сцена на гениите, работилница по роботика и доста занимания ще привлекат вниманието на малчуганите. Началото е в 16 часа, наоколо до Художествената изложба. За всички участници и фенове ще има изненади и безвъзмезден сладолед.
Съорганизатор на проявата е Фондация „ Подкрепа за реализация “, а участници са БЧК – Видин, Видинска Св. митрополия, Инер Уил клубВидин, Център „ Европа непосредствено “ и ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “.

В същия ден са планувани и доста други начинания. По мотив 1 юни на стадион „ Г. Бенковски “ ще се организира интернационален футболен шампионат за деца до 12 години, който се провежда от Детско-юношеската школа на ОФК " Бдин-1923 ". В него ще вземат участие общо 10 тима от България и Сърбия. Кметът на Видин Огнян Ценков ще открие шампионата в 9.30 ч. и ще пожелае триумф на участниците.
Под мотото „ Спортът за едно по-здраво потомство “ Лайънс клуб Видин, взаимно с Община Видин осъществя редица спортни надпревари. Те ще стартират с маратон, чийто старт ще даде кметът Огнян Ценков в 10 часа, пред Драматичния спектакъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР