Община Велико Търново ще изтегли заем от 1,6 млн. лева,

...
Община Велико Търново ще изтегли заем от 1,6 млн. лева,
Коментари Харесай

Велико Търново тегли 1,6 млн. заем за културен туризъм

Община Велико Търново ще изтегли заем от 1,6 млн. лв., с цел да развие и обогати културно-историческия туризъм в града. Инвестициите са за музея на силиконовите фигури и за музей " Възраждане и учредително заседание ", съобщи БНР.
Главният финансист на община Велико Търново Мариян Маринов уточни тематичното направление за разширението на Мултимедийния посетителски център, известен като музеят на силиконовите фигури: " Основно със средновековната история на България, защитата на столичния Търновград и прощаването на патриарх Евтимий с народа ".
 Три места в България, които да (пре)открием през есента Три места в България, които да (пре)открием през есента
Вече публично изпратихме лятото и помахахме на есента за добре пристигнала. Дните ще станат по-къси, утрините и вечерите - по-студени, а лис...
В Музей " Възраждане и Учредително заседание " ще се вкарат ограничения за енергийна успеваемост, което ще даде опция да бъдат експонирани изложения, изискващи специфична климатична система.
Музеят ще стане наличен и за хора с увреждания: " Чрез създаване на преносима платформа и замяна на съществуващите асансьори, както и преустрояване на вътрешни пространства за хора с увреждания ".
Дългът за осъществяването на двата плана ще е от Регионалния фонд за градско развиване и ще се погасява за 12 години от лични доходи на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР