Община Варна явно твърдо няма да позволи под прозорците на

...
Община Варна явно твърдо няма да позволи под прозорците на
Коментари Харесай

Община Варна твърдо няма да даде да има нова Грамада на недоволството: Полицаи ти пишат протокол, ако оставиш камък

Община Варна очевидно твърдо няма да разреши под прозорците на кмета Иван Портних да се появи нова премия на недоволството. Досега полицията не се намесваше при последните митинги, когато хората оставяха камъни в символ на неодобрение. Органите на реда обаче почнаха към този момент да пишат протоколи за предизвестие за сходно деяние.

Това стана ясно от обява във Facebook на Стела Николова, която е един от постоянните участници в протестни прояви във Варна. Тя разгласява фотография на полицейски протокол за предизвестие. От него излиза наяве, че слагането на камък пред общината се третира като нарушаване на Наредбата за публичния ред и е " основаване на предпоставки за замърсяване на околната среда пред Община Варна ".



" Хората не престават да носят камъни, макар полицейски протоколи- предизвестия и заплашванията, а общинката не сварва да ги изнася и ги крие зад кошчето! ", написа варненката.



От обявата ѝ излиза наяве, че протокола за оставянето на камък е от 16.09. Протестиращите варненци считат да продължат с опитите си да вдигнат нова Грамада, сходна на тази след запалването на Пламен Горанов през 2013 година, въпреки че в този момент оставяните камъни непроменяемо се разчистват още на другия ден.

 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР