Община Варна ще продължи да плаща на Агенция Пътна инфраструктура“

...
Община Варна ще продължи да плаща на Агенция Пътна инфраструктура“
Коментари Харесай

7 пътни участъка край Варна остават без винетки | Поддръжката им ще струва 337 830 лв.

Община Варна ще продължи да заплаща на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна.

Седем сектора от републиканската пътна мрежа край града остават освободени от винетни такси, само че общинската администрация ще превежда годишно средства на държавната организация, оповестиха от пресслужбата на Общинския съвет за Moreto.net.

Поддръжката на платната за придвижване на седемте варненски сектора ще коства 337 830 лева за една календарна година. Решението бе утвърдено от Общинския съвет през днешния ден.

С решение на Министерския съвет от 28 февруари 2020 година беше признато за пътни прави от републиканската пътна мрежа, попадащи на територията на община Варна, да не се заплащат винетни такси.

Пътищата, за които не се заплащат винетки, са следните:

– сектор от републикански път от I-9 от изхода на град Варна до Златни пясъци(обръщач след отбивка на пречиствателна станция „ Златни пясъци “);

– сектор от републикански път I-2 (пътят за село Тополи) – от изхода на град Варна до кръстовището с пътя за новите гробища;

– сектор от републикански път III-2008 – продължението на ул. „ Девня “ в посока село Казашко;

– сектор от републикански път III -9004 – пътят за село Константиново и за Звездица;

– сектор от републикански път III – 902 – от изхода на град Варна до разклона на с.о. Добрева чешма (пътят за село Кичево);

– сектор от Автомагистрала “Хемус ” – от изхода на град Варна до пътен възел “Летище “

– сектор от път I – 9 /продължението на бул. „ Св. св. Кирил и Методий “/ от края на кв. „ Аспарухово “ до разклона за околност Кантара.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР