Община Варна ще придобие всички спортни съоръжения на Спортен комплекс

...
Община Варна ще придобие всички спортни съоръжения на Спортен комплекс
Коментари Харесай

Общината става собственик на „Стадион Спартак” АД

Община Варна ще придобие всички спортни уреди на „ Спортен комплекс „ Спартак ” АД, откакто сдружението се преобразува посредством делене в две новоучредени акционерни сдружения. Решението, признато при започване на годината, през днешния ден закупи стойностни измерения с приемането от Общинския съвет на пазарната оценка на акциите на сдружението. Общинският дял от 34 % е оценен на 3 622 900 лева, и той ще бъде сменен против дяловете на останалите съдружници на Инжстрой холдинг – 63,48 %, са 4 776 900 лева, и на Стили Роуд – 2,52 % са 189 600 лева.

В новоучреденото „ Стадион Спартак ” АД община Варна става едноличен притежател на спортните парцели стадион „ Спартак ” с лекоатлетическите писти, спортната площадка, подготвителното игрище, две миниигрища за футбол и шестте тенискорта. Процедурата е в ход от края на януари с предишно решение на съветниците, само че това не попречи през днешния ден в пленарна зала още веднъж да се разгори спор за действителната стойност на парцелите и за обективността на лицензирания оценител и така нататък

„ Не мисля, че има опасности от стопански темперамент, тъй като простата сметка сочи следното: 2,5 дка на ул. „ 8-ми март ” по 150 евро за кв. м, въпреки и с огромна фикция, плюс 2,100 дка до пожарната за не повече от 200 евро за квадрат, при все това оттова минава бул. „ Левски ” и 4 дка във Възраждане по най-много 61 евро за кв. м възлиза най-много на 1,2 млн. лева В оставащото за общината сдружение единствено паркингът покрива сметката ”, съобщи от трибуната зам.-председателят на Общинския съвет доктор Янко Станев. Той прикани сътрудниците си да поддържат решението, откакто процедурата е минала през голям брой стопански и юридически инспекции.

На днешното съвещание съветниците упълномощиха сътрудника си Христо Атанасов да стартира договаряния с австрийската „ Ефкон ” АД за преустановяване на съдружието във „ Варна Ефкон ” като общината изкупи дяловете на колегата си за 2 600 лева Преди 13 година в система за видеонаблюдение бяха наляти няколко милиона лв., само че тя по този начин и не проработи.

Преговори по тематиката за закриване на „ Варна Ефкон ” текат от години и в началото препоръчаната от австрийците цена беше 1,6 млн. лева, напомни през днешния ден Атанасов. По думите му когато общината придобие цялостната благосъстоятелност върху сдружението, би трябвало да се направи изчерпателен разбор за понататъшното му развиване. Според него общинската система за видеонаблюдение би трябвало да обхване освен светофарите, само че и да се разпростре в учебни заведения, публични здания и други обществени обекти, както и да се оборудва със програмен продукт за различаване. Атанасов настоя на това да се гледа освен като на план, гарантиращ сигурността във Варна, само че и като значима активност, обвързвана с националната сигурност.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР