Община Варна ще отпусне средства за закупуване на нова апаратура

...
Община Варна ще отпусне средства за закупуване на нова апаратура
Коментари Харесай

Община Варна ще отпусне средства за закупуване на нова апаратура за ДКЦ V Св. Екатерина“

 Община Варна ще отпусне средства за закупуване на нова инсталация за ДКЦ V " Св. Екатерина “. Лечебното заведение, в което беше разкрита COVID зона, има незабавна нужда от нов мобилен рентгенов уред.

Членовете на комисията по опазване на здравето към Общинския съвет единомислещо дадоха единодушието си за обезпечаването на средствата. Лечебното заведение разполага с един рентгенов уред, който е в употреба от над 35 години. Поради моралното му остаряване доста постоянно се постанова да бъде ремонтиран, което затруднява работата на диагностично-консултативния център. За застраховане на естествената активност и делене на потоците от пациенти " ДКЦ V Варна – Св. Екатерина “ има незабавна потребност от закупуването на цифров мобилен рентгенов уред, който е на стойност 108 хиляди лева с Данък добавена стойност. Предстои въпросът да бъде разискван и от членовете на финансовата комисия, а окончателното решение ще вземе Общинският съвет.

Друга тематика на съвещанието бе нуждата от незабавен ремонт на постройките на " Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване – Варна “ и ДКЦ II " Св. Иван Рилски “ в кв. " Аспарухово “. Към сегашния миг постройката на Очна болница е оградена с ленти, информиращи посетителите за вероятни сривания от фасадата. Прогнозната стойност за реализирането на плана е в размер на 150 000 лева с Данък добавена стойност.

Ремонтни действия по наставление на РЗИ са нужни и в ДКЦ II " Св. Иван Рилски “. Материално-техническата база в секторите " Образна диагностика “ и " Физиотерапия “ е мощно амортизирана и не дава отговор на настоящите нормативни условия в региона на опазването на здравето. По предварителни калкулации цялостният ремонт, в това число на покрива, ще коства към 160 000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР