Община в Северозападна Колумбия наложи глоба и осемдневен затвор за

...
Община в Северозападна Колумбия наложи глоба и осемдневен затвор за
Коментари Харесай

Затвор за неваксинирани в община в Колумбия

Община в Северозападна Колумбия наложи санкция и осемдневен затвор за хората, които отхвърлят да се имунизират против , оповестява френският народен всекидневник Le Figaro.

„ Трябва да бъдем твърди като водачи. Всички би трябвало да бъдат имунизирани, тези, които не са, няма да могат да пътуват в община Сукре “, съобщи кметицата Елвира Хулия Меркадо по локалното радио, съобщи организация Фокус.
 За следващ път: Китай тества всички поданици на Ухан за Covid За следващ път: Китай тества всички поданици на Ухан за Covid
Властите в китайския град Ухан, от който потегли пандемията от ковид преди две години, оповестиха, че стартират всеобщо тестване на ця...

Общината има нужните дози за имунизация на своите 28 000 поданици, само че съгласно общинския съвет единствено 10 000 от тях са имунизирани заради разпространяването на погрешна информация за имунизациите. „ Има религии, които се отхвърлят от имунизацията, настояват, че имунизацията е безбожник, други споделят (че ваксинираните) ще умрат след две години “, изяснява Меркадо.

Съгласно общинското разпореждане за достъп до магазините, питейните заведения, заведенията за хранене или банките би трябвало да бъдат показани документи за имунизация. Проверките ще се правят на входовете и изходите на града. Сред неимунизираните единствено тези, които би трябвало да получат медицински грижи или които имат спогодба за посещаване във имунизационен център, ще имат право да напущат домовете си. Нарушителите са застрашени от санкция в размер на 260 $ и наказателно гонене при положение на наново нарушаване. Местните управляващи оповестиха преразглеждане на тези разпореждания в границите на една седмица.

Колумбия е третата латиноамериканска страна с най -много смъртни случаи от ковид на глава от популацията след Перу и Бразилия. Въпреки че най-смъртоносният пик на пандемията наподобява отстъпва след 17-месечна изключителна здравна обстановка и 12,2 милиона изцяло имунизирани (от 50 млн.), са регистрирани към 121 000 умряли и близо 5 милиона позитивни случая. Сукре е първата община, която взе такова решение, само че и здравният министър Фернандо Руис предизвести, че страната не изключва и използването на ограничаващи ограничения за тези, които отхвърлят имунизация.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР