Община Царево ще глобява за палатка на плажа и това

...
Община Царево ще глобява за палатка на плажа и това
Коментари Харесай

Крути мерки: Глоба 5000 лева за палатка на плажа в Царево

Община Царево ще глобява за палатка на плажа и това лято, взеха решение общинските съветници. Предвидената санкция може да доближи 5 000 лв., а ръководителят на Общинския съвет в най-южната морска община Даниел Скулиев сподели, че задачата е да се основат правила, по които да се работи, с цел да не се получава безпорядък.

Морска стихия се развихри тази заран в Царево, само че няма провали, оповестява bTV.

Тя разясни, че точката от Наредбата за запазване на публичния ред и околната среда, регламентираща къмпингуването, се е оказала ябълката на раздора сред искащите да почиват измежду природата без ограничавания и локалната власт, която желае да управлява този вид отмора.

Най-южната морска община предлага най-хубави условия за различен туризъм и е най-предпочитана от феновете на свободното къмпингуване.

Според кмета Георги Лапчев дългогодишната процедура във връзка с къмпингуването е наложила изработването на тази разпоредба.

„ Изискванията изобщо не са комплицирани. Ние сътворяваме правилник, т.е. правила, по които би трябвало да се работи, тъй като без тях се получава безпорядък. От него печелят единици, само че болшинството губи “, съобщи Скулиев.

Ако сте притежател на парцел, който сте си купили, през лятото видите, че в него има 100 опънати палатки, по какъв начин ще реагирате, попита той.

„ Ежедневно в Община Царево се сблъскваме с този проблем. Тези хора не се записват на никое място. Регистрацията ще помогне на полицията за задържане на лица от престъпния контингент “, добави старейшината.

Според юриста на Сдружение „ Да запазим Корал “ Дончо Бораджиев обаче, да се приказва за нарушители за хората в палатките, било несериозно. Той твърди, че наредбата газела и Конституцията и законите за административните актове, и за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност.

Скулиев пък показа, че персонално е обиден и също се базира на Конституцита, като цитира член 17, в който се загатва, че частната благосъстоятелност е неприкосновена. „ Изложиха се причини, че се нарушавало правото на свободно напредване, като мотив, че общината била срещу къмппингуването. Това не е правилно, само че ние сме за правилник “, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР