Община Тетевен ще търси съдействие от Министерството на регионалното развитие

...
Община Тетевен ще търси съдействие от Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

Тетевен търси съдействие от МРРБ за проблемите на водоснабдяването в региона

Община Тетевен ще търси подпомагане от Министерството на районното развиване и благоустройството за решаването на задълбочаващите се проблеми с водоснабдяването в района, където локалните източници са със сезонен дебит. До месец ще бъде направено общо мнение с останалите способени институции, което ще бъде показано в министерството, съобщи БНР.

Според кмета на Тетевен Мадлена Бояджиева проблемите са съществени на всички равнища на водопреносната система. Водохващанията са с променлив сезонен дебит и внезапно понижаване на водата в тях, изключително през лятото и есента. Проблеми има и с магистралния тръбопровод Рибарица-Тетевен, построен в по-голямата си част от остарели тръби, а и с амортизираната улична водопроводна мрежа, построена още 1938 - 1939 година

РЗИ - Ловеч извърши инспекции на образователните заведения в обитаемоте места с режим на водата

По думите на Бояджиева единствено 1% от тръбите са поставяни през последните 20 години, а всичко това води до огромни загуби на питейна вода, непрекъснати повреди и годишен воден режи.

Проблем в общината е и режимът на село Глогово, където наличната вода не може да задоволи потребностите на жителите. Според шефа на ВиК – Ловеч Данаил Събевски локалните източници няма да могат да решат генералния проблем на селата, а ще би трябвало да се смени водопреносната мрежа и да се изградят помнени станции за водоснабдяване от магистралния тръбопровод. За това общинското управление и сдружението ще търсят подпомагане от страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР