Община Тервел ще подкрепи със стипендии през новата учебна 2022-2023

...
Община Тервел ще подкрепи със стипендии през новата учебна 2022-2023
Коментари Харесай

Община Тервел осигурява стипендии за бъдещи лекари и други медицински специалисти

Община Тервел ще поддържа със стипендии през новата образователна 2022-2023 година студенти по медицина, здравна химия, както и бъдещи медицински сестри, рентгенови и клинични лаборанти, рехабилитатори, оповестиха оттова. Финансовият тласък е измежду ограниченията, които общината подхваща за намаляване на недостига от здравни фрагменти в лечебните заведения.

Стипендията е в размер на 400 лв. месечно и общината ще я изплаща в интервала от 15 септември до 30 юни на академичната година.

От своя страна стипендиантите се задължават след дипломирането си да работят в общински медицински структури за периода, в който са получавали стипендия, Ако младите експерти откажат да сключат трудов контракт, ще би трябвало да върнат получените средства в цялостен размер дружно с лихвата, прецизират от общината.
За стипендия могат да аплайват студенти по медицинските специалности в постоянна или задочна форма на образование във висши образователни заведения в България, които са упълномощени от Националната организация за оценяване и акредитация.

Крайният период за подаване на документите е 31 август, след което общината ще дефинира стипендиантите, показват оттова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР