Община Търговище обяви процедура за въвеждане на система за електронно

...
Община Търговище обяви процедура за въвеждане на система за електронно
Коментари Харесай

Търговище с процедура за „умен град“ и подсистема за интелигентен транспорт

Община Търговище разгласи процедура за въвеждане на система за електронно наблюдаване на метеорологичните промени в града с подсистема за образован превоз.
Общата стойност на поръчката е 180 000 лв. без Данък добавена стойност. Част от плануваните за задачата средства са заложени в финансовата стратегия на общината, които са на стойност 30 000 лв..
Кметът Дарин Димитров анонсира бъдещата поръчка, когато регистрира третата година от своя мандат, само че тогава тя бе напълно незадълбочено упомената.
В края на януари секретарят на общината Миглена Стоянова е представена от радио „ Шумен “ да споделя, че в началото ще бъдат инсталирани две станции за автоматизирано премерване, които ще са ситуирани на постройката на кметството в кв. " Въбел " и в центъра на Търговище. Тя добавя, че ще стартират с няколко замервания – на фини прахови частици, радиационен декор, придвижване на въздуха, мокрота, температура, а след това ще създадат всичко допустимо да бъдат добавени и други индикатори, които биха били характерни за региона.
„ Впоследствие ще се опитаме да създадем надграждане на тази система с оповестяване на свободни паркоместа, примерно културен плакат на общината, в действителност една система на интелигентен град (smart city), в който хората да имат достъп до друга информация “, разяснява още Стоянова.
На 8-ми февруари в Агенцията за публични поръчки е оповестена процедурата. В документа са посочени голям брой варианти, които системата би трябвало да обезпечава като данни и съгласуваност.
Спечелилият участник би трябвало да обезпечи спомагателни модули за развиване и надграждане на системата с директно отношение към запазване на публичната сигурност, реда и отбрана на здравето, сигурността на популацията или възстановяване градската среда
Той би трябвало да обезпечи системи за: мониторинг на придвижването в града, тапи, броене на времето за пътешестване, броене и подредба на трафика; мониторинг на трафик контролерите на светофарните кръстовища посредством ръководство и администриране на кръстовища и основаване на трафик сюжети, ръководени дистанционно; мониторинг на публичния превоз, визуализация на закъснението по отношение на разписанията, проявление на трафик мрежа, информация за интелигентни автобусни спирки, система за публичен транспорт; Информация за заети и свободни паркоместа, паркинг с опция за добиване на статистически данни; модул за пътнотранспортни катастрофи, затваряния на улици и информация за различни пътища; модул за пътни знаци с изменчиво наличие VMS с опция за интелигентни сценарии; модул за мониторинг при събиране на отпадъците посредством свързване на интелигентни контейнери за сметопочистване; мониторинг на уличното осветяване, оценка на енергоспестяващите ограничения при самостоятелна и групова употреба посредством интелигентни сценарии; мониторинг на зарядни станции за електрически автомобили с информация за наличност и претовареност и действен аспект на зарядното устройството; модул за видеонаблюдение; модул за разчитане и записване регистрационни номера на МПС с разбор и основаване на списъци; модул за шерване на колела посредством следенето им и отчитане на свободни колела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР