Община Свиленград започна процедура за изграждане на социални жилища по

...
Община Свиленград започна процедура за изграждане на социални жилища по
Коментари Харесай

Строят осем социални жилища в Свиленград

Община Свиленград стартира процедура за създаване на обществени жилища по омекотен начи н - посредством основаване на право на градеж без търг или конкурс, оповестиха от кметската администрация. С решение на Общинския съвет за задачата е избран урегулиран аграрен парцел на ул. " Граничар ".

Там ще могат да бъдат издигнати осем жилища . Освен че даде терен, общината приготви и всички нужни документи и планове за обекта. След като завърши процедурата по асортимент, всеки от утвърдените претенденти ще може незабавно да стартира независимо строителство на своето жилище, разясниха от администрацията.

Вече е разгласен банкет на заявки за присъединяване в процедурата, като срокът за подаване на документи е до 30 ноември. За първи път в община Свиленград се извършва сходна обществена самодейност, разяснява кметът, арх. Анастас Карчев.

Целта е да се отговори на жилищните потребности на младежи и фамилии от община Свиленград, посредством даване на благоприятни условия за градеж на жилищни здания, за справяне с демографските проблеми в общината. Ако самодейността е сполучлива и има интерес от хората, работата по този модел ще продължи, допълниха от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР