Община Стара Загора и Спортен клуб Бадминтон организираха честване по

...
Община Стара Загора и Спортен клуб Бадминтон организираха честване по
Коментари Харесай

50 години бадминтон честваха в Стара Загора

Община Стара Загора и Спортен клуб " Бадминтон " проведоха честване във връзка 50-годишния празник на бадминтона у нас и в Стара Загора. Церемонията се състоя в общинската зала " Иван Вазов " преди началото на Националния шампионат по бадминтон " Стара Загора 2017 Шести кръг от Национална верига по бадминтон ". " В залата виждам както доайените -основателите на играта в Стара Загора, по този начин и най-малките техни почитатели. Днес е среща на поколенията във времето.

Старозагорският състезателен клуб " Бадминтон " е един от най-успешните клубове освен в града ни. Състезателите му дефинират модата и трендовете на развиване на актуалния бадминтон ", сподели в приветствието си отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова. Тя акцентира, че няма по какъв начин да бъде по различен метод,след като най-малките черпят сили и ентусиазъм от ветераните, които са образец на отдаденост, състезателен хъс, възторг, усърдие, мотивация и предпочитание да се потвърждават. " Пожелавам Ви още доста по 50 година и да сте все по този начин на върха ", добави Чахова.

Тя получи Грамота на Община Стара Загора за поддръжката, която оказва на спортния клуб. Една от най-красивите и забавни игри води началото си в Стара Загора през далечната 1965 година. Тогава в града се появяват чифт ракети, кутия с пера и мрежа, донесени от Германска демократична република, от родственици на Тодор Деков.

Пред дома му и на Аязмото стартира чудноват на пръв взор, само че доста занимателен и инфекциозен спорт. Малко по-късно на върха на Аязмото е разчертано и първото игрище върху каменни плочи. На 23 и 24 декември 1967 година инж. Людмил Фандъков, Димитър Радев, Велик Мутинов и Тодор Деков вземат участие в първия междуградски шампионат в Пловдив и по този начин Стара Загора се подрежда сред градовете създатели на този спорт у нас.

Веднага след шампионата ДФС " Берое " става член на Комисията по бадминтон към Българската федерация по тенис. На 8 ноември 1990 година е основан Спортен клуб " Бадминтон " с ръководител Слънчезар Цанков. Успехите на старозагорските състезатели порастват с всяка измината година. От началото на 2017 година общо 122-ма състезатели са взели участие в държавни и интернационалните шампионати. Завоювали са 11 шампионски трофеи, 15 сребърни и 31 бронзови медала.

В отборните надпревари старозагорските " перца " са първенци за момчета - 13г., юноши - 15 година, девойки - 17 година и девойки 19 година За трета поредна година смесените тимове на мъжете и дамите са с шампионската купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР