Община Средец вече е в лилавата зона“ на епидемичната карта

...
Община Средец вече е в лилавата зона“ на епидемичната карта
Коментари Харесай

Нови противоепидемични мерки и в община Средец

Община Средец към този момент е в " лилавата зона “ на епидемиологичната карта на България.  Заради внезапното увеличение на случаите на инфектирани с Коронавирус 19 се вкарват нови ограничения. " Ситуацията в общината е извънредно тревожна. Над 120 са заболелите, над 400-500 карантинираните ", уточни пред БНР кметът Иван Жабов.

Затова с негова заповед от през днешния ден се прекратява работата в детските градини “Снежанка “ – център и филиал, “Бърборино “ – център и филиал, “Дъга “ – с. Дебелт и филиал с. Факия, в селата Загорци и Орлинци до 21 януари в това число. Служителите в тези образователни заведения, които не са под карантина, ще са в заплатен годишен отпуск.

" Имаме хора от личния състав, които са болни, а ние сме дребен град и доста мъчно можем да намерим заместници за учители и спомагателен личен състав. Затова затваряме детските градини. Искаме да изолираме малко и самите деца, да си останат по къщите, с цел да можем по този метод да запазим тях и техните фамилии “

В петък следва съвещание на спешния щаб, сподели кметът, като разгласи, че при увеличение на инфектираните ще изиска затваряне на детските градини до края на месеца. Мнението на Иван Жабов е, че в случай че се наложи би трябвало да се премине към онлайн образование на учениците, с цел да не премине пика на коронавирус вълната.

Пенсионерските клубове също остават затворени до 31 януари.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР