Община Созопол започна проверка за неправомерно къмпингуване след постъпили сигнали,

...
Община Созопол започна проверка за неправомерно къмпингуване след постъпили сигнали,
Коментари Харесай

Созопол започва проверка за неправомерно къмпингуване

Община Созопол стартира инспекция за непозволено къмпингуване след постъпили сигнали, оповестяват от администрацията.

Със своя заповед кметът Тихомир Янакиев дефинира комисия, която да извърши инспекция на къмпинги, зони за къмпингуване и територии наоколо до плажовете. Целта е да се ревизира спазването на настоящото законодателство и при нарушавания да се подхващат нужните ограничения.

Във връзка с големия медиен интерес и недоволството на огромна част от локалните поданици по проблема с плаж " Смокиня " от община Созопол напомнят, че със свое писмо до Министерство на туризма Община Созопол предлага да бъдат регламентирани дейностите по употребата на плажовете. Администрацията желае да се забрани построяването на насипи на плажове, при които не се следи ерозия. Настояват също да се забрани разстилането на пясъка с тежка или лека машинизация за разширение на концесионната повърхност, както и да се опише метода за санитарно-хигиенно поддържане на плаж.

В момента в администрацията са постъпили уведомителни писма от концесионери на 8 плажа на територията на общината за предприемане на дейности по разчистване и подготовка на плажните линии в осъществяване на концесионния им контракт.

Община Созопол няма пълномощия да управлява концесионните връзки, както и в ЗУЧК е упоменато - надзор се прави от концедента по концесионния контракт. Но от администрацията обръщат внимание на обстоятелството, че нападателните дейности по разчистване са в прорез с чл.2 т.6 на същия закон, който задължава запазване на естествения ландшафт и културно-историческото завещание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР