Община Смолян внесе днес жалба в Областната дирекция на МВР,

...
Община Смолян внесе днес жалба в Областната дирекция на МВР,
Коментари Харесай

Община Смолян с жалба в полицията за издраскан на спирка художник

Община Смолян внесе през днешния ден тъжба в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, поради издраскан портрет на художник. Ликът на обичания в Родопите създател Анастас Стайков краси от близо месец спирката до кино „ Дружба “, само че преди две сутрини тя осъмна изрисувана с химикал.

Зам.-кметът инж. Мариана Цекова уточни, че към мястото има камери, които евентуално са записали причинителя и по тази причина разчита полицията да го открие по-бързо.
Отменят Песпонеделник и Майсторско мезе в Широка лъка
Отменят се за втора поредна година Песпонеделник и Майсторско месец в смолянското село Широка лъка. Празниците няма да се състоят зарад...
Прочети повече
„ Това е посягане против общинска благосъстоятелност и против паметта на почетния жител на Смолян и прочут художник Анастас Стайков. Ще настояваме злосторникът да заплати вредите, които е нанесъл. Съгласна съм с предлагането на  нашите съграждани този пакостник да бъде показан в обществените мрежи “, разяснява инж.Цекова.

Остра реакция провокира измежду смолянската общественост  вандалската демонстрация върху лика на Анастас Стайков. Хората упорстват причинителят да бъде открит, да заплати за възобновяване на спирката, да бъде показан в обществените мрежи, а и да бъде осъден с публично потребен труд.

Припомняме, че от към месец старите спирки, на които се лепяха най-вече некролози, бяха сменени от нови – с ликовете на локални и национални възрожденци, също по този начин с значими за града общественици. Жителите на града посрещнаха обновяването с всеобщо утвърждение. Още в самото начало обаче мнозина не скриваха опасенията си, че ще бъдат обект на вандалски офанзиви. Първата не закъсня доста. 

 
В Смолян вкарват режим за уличното осветяване
Шоковото повишаване на електрическата енергия за небитовите консуматори постанова общината да вкара ограничаващи ограничения, свързани с уличното ос...
Прочети повече


Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР