Община Сливен разработва проектно предложение, с което ще кандидатства по

...
Община Сливен разработва проектно предложение, с което ще кандидатства по
Коментари Харесай

Приемат документи за предоставяне на топъл обяд

Община Сливен създава планово предложение, с което ще кандидатства по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 „ Топъл обяд “ по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027, съфинансирана от Европейски обществен фонд плюс(ПХОМП ЕСФ+)за даване на топъл обяд.

Разходите по процедурата са възможни от 01.10.2022 година до 30.09.2025г.

В осъществяване на условията по плана стартира банкет на Заявления на претенденти за консуматори от град Сливен и обитаемоте места на общината, искащи да получават топъл обяд. Допустими целеви групи: -лица и фамилии без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си и не получават поддръжка от околните си;

-лица, обект на обществено подкрепяне, в това число и от кръга на лицата по член 4, алинея 1от Наредбата, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност отдопълнителна подкрепа;

-лица с ниски приходи, които заради налични увреждания или здравословни ограничавания са със затруднено или невероятно самообслужване, включително самотни лица с трайни увреждания с ниски персонални приходи от пенсия, за които няма подобаващ претендент за помощник по механизма персонална помощ;

-лица, които заради инцидентни условия са в затруднена и уязвима обстановка и за тях е открита потребност от този тип подпомагане;

-скитащи и бездомни лица;

-лица от уязвими групи - жители на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от спомагателните разпореждания от Закона за убежището и бежанците.

За интервала на реализиране на плана топъл обяд ще се предоставя/ чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт/ в работните дни от съответния месец за представителите на целевите групи по програмата.

Кандидатите следва да подадат следните документи: заявление-декларация /по образец/ и декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация /по образец/.

Желаещите да употребяват услугата следва да подадат нужните документи в Център за административно обслужване на жители на Община Сливен /гише № 8/, ЦАО „ Речица “, ЦАО „ Дебела кория “, ЦАО „ Надежда “ и кметствата на обитаемоте места.

Подаването на документи стартира на 30.09.2022г., като процедурата за банкет на документи продължава през целия интервал на плана.

Установяването на правоимащите лица се прави от Дирекция „ Социално подкрепяне “-Сливен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР