Община Сливен получи дарение – специализиран автомобил от противопожарната служба

...
Община Сливен получи дарение – специализиран автомобил от противопожарната служба
Коментари Харесай

Сливен получи дарение – специализиран автомобил от противопожарната служба в Кьолн

Община Сливен получи подаяние – профилиран автомобил от противопожарната работа в Кьолн, Германия. 

Той ще бъде възложен за активността и потребностите на Районната работа в Сливен. Представители на пожарната бяха изпратени в Кьолн за образование на място и превозването на профилирания автомобил до България.

На среща през днешния ден кметът Стефан Радев беше осведомен от  директора  на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Владимир Демирев с модификацията на машината. Бяха разисквани и усещанията от престоя на сливенските огнеборци в немската противопожарна работа. От свое име и от името на сътрудниците си, комисар Демирев изрече признателност към Община Сливен, която е финансирала превозването на автомобила до България. От името на своя сътрудник и шеф на пожарната в Кьолн Ралф Ласман, той връчи на кмета Радев емблема на немската пожарна и тематични дарове. Сливенският градоначалник благодари за жеста и вниманието, като акцентира, че новата облага ще е в помощ на жителите на общината и чиновниците на пожарната. Той изпрати признателен адрес за дарението до противопожарната работа в Кьолн.

„ Специализираният автомобил ще ни помогне да работим още по-ефективно в  борбата с пожарите на територията на община Сливен. Изминалото лято на повсеместна суша и горещини в Европа сподели, че против провокациите на природата и безотговорното държание на хората ние, локалната власт, дружно с пожарната, би трябвало да сме още по-подготвени и екипирани. Предоставената от вас машина ще бъде значима стъпка към тази цел “, написа в благодарствения адрес.

На днешната среща, на която участва и началникът на групата за действен надзор – ст. инсп. Росен Георгиев, стана ясно, че предпочитание да получат профилирания автомобил, е било декларирано от още няколко европейски страни. Ст. инсп. Георгиев е и един от пожарникарите, минали образование за работа с автомобила. Той взе участие и в превозването му до Сливен дружно с сътрудника си – младши контрольор Димитър Митев, придружавани от Красимир Петров – чиновник на пожарната в Германия.

Автомобилът е създаден през 1998 година, чудесно непокътнат, на 52 хиляди километра, с съдържимост към 5 тона вода и 500 литра пенообразувател. Той ще се употребява дейно от сливенската пожарна за гасене на пожари на територията на общината. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР