Община Шумен осигурява безплатни автобуси за гражданите в дните на

...
Община Шумен осигурява безплатни автобуси за гражданите в дните на
Коментари Харесай

Община Шумен осигурява безплатни автобуси за фестивалите „Шумла“ и „Магическата Мадара“

Община Шумен обезпечава безвъзмездни рейсове за жителите в дните на фолклорния фестивал „ Шумла “ , който ще се състои от 17 до 19 юни на поляните край Мемориалния комплекс „ Създатели на българската страна “ на Шуменското плато, както и за искащите да посетят Националния феодален събор „ Магическата Мадара “ в неделя, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.  

Два рейса за фестивала „ Шумла “ ще потеглят от постройката на Общината на 17,18 и 19 юни, ще откарват посетителите до Информационния център на комплекса „ Създатели на българската страна “ и ще ги връщат назад до общината, съгласно програмата на фестивала. 

След приключването на фолклорния фестивал в неделя, ще бъдат обезпечени и два рейса за искащите да посетят Националния феодален събор „ Магическата Мадара “. Те ще тръгнат в 12.30 часа от паркинга на Информационния център на паметника „ Създатели на българската страна “. Потеглянето към Шумен, до постройката на общината, ще е в 16.00 часа. 

Певчески групи, танцови и самодейни сформира, солисти, инструменталисти и национални читалища от страната ще вземат участие в третото издание на фолклорния фестивал „ Шумла “. Освен богата фолклорната стратегия, във втория ден на фестивала ще има и кулинарна галерия, показване на занаяти и носии от разнообразни фолклорни области на страната, както и занимания за децата. 

Множество реконструктори и фенове на историята от страната ще вземат участие в седмото издание на Националния феодален събор „ Магическата Мадара “, който ще се състои на 19 юни в едноименния народен историко-археологически резерват. Програмата му включва показване на eньовденски традиции, на облекло, въоръжение и снаряжение, присъщи за българските земи от шести до десети век, конните обичаи на българите, грънчарство и керамика, борби и демонстрации със сабя, камшик, копие, боздуган, щит, бойна секира и лък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР