Община Шумен е премахнала принудително 11 км незаконна въздушна оптична

...
Община Шумен е премахнала принудително 11 км незаконна въздушна оптична
Коментари Харесай

Община Шумен свали 11 км незаконни кабели от стълбове

Община Шумен е премахнала наложително 11 км противозаконна въздушна оптична мрежа в града. Изразходвани са 10 000 лева След свалянето обаче, фирми-рецидивисти още веднъж окачат кабелите си по стълбовете за улично осветяване, дървета и здания. Правят го след 17 ч. вечер. За това сигнализира зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров и разгласи, че акцията против нарушителите се възобновява от 8 януари, с цел да не се помрачават празниците на шуменци и да остават без интернет и телевизия.
 Зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров разгласи новата акция на общината от 8 януари и прикани жителите клиенти да се интересуват дали компаниите извършват условията за мрежи подземен Зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров разгласи новата акция на общината от 8 януари и прикани жителите клиенти да се интересуват дали компаниите извършват условията за мрежи подземен
Както „Труд“ писа, със заповед на кмета на Шумен Любомир Христов от 8 февруари м.г. противозаконната въздушна оптична мрежа в града трябваше да бъде отстранена, а кабелите да се вкарат подземен. Въпреки многократни предизвестия и писма до операторите за непринудено унищожаване, година по-късно още висят плетеници от кабели.

„Наши екипи са били принудени два пъти да режат кабелите по улиците “Родопи ”, “Дедеагач ”, “Странджа ” и други. С това ангажираме най-малко двама чиновници от общината, трима служащи от общинското строително дружество, автовишка, екипи на “Енерго Про ” и на полицията. Разходите дневно са близо 300 лева.“, сподели инж.Тодоров.

Освен че е грозно, монтирането на спомагателни жици поврежда ел.стълбовете и валят недоволства от жители за липса на улично осветяване. При сняг през зимата кабелите увисват и стартират повреди по електропреносната мрежа. През предходната зима над 30 стълба са били развалени.

За вредите заплаща общината и данъкоплатците. Затова от кметството приканват, когато обонатите подписват контракт с компания за доставка на интернет и телевизия да се интересуват дали тя извършва условията на Закона за подземни мрежи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР