Община Русе ще предоставя услугата Патронажна грижа“ за 261 души.

...
Община Русе ще предоставя услугата Патронажна грижа“ за 261 души.
Коментари Харесай

Община Русе ще осигурява патронажна грижа за 261 души

Община Русе ще дава услугата „ Патронажна грижа “ за 261 души. Дейностите са част от план с европейско финансиране по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година, за който през днешния ден бе подписан административния контракт с Министерството на труда и обществената политика.
Проектът ще се осъществя за интервал от 15 месеца и ще дава качествени и налични услуги за дълготрайна грижа за подобряването на достъпа до обществени и здравни услуги на лица с увреждания и техните фамилии и лица над 65 години с ограничавания или неспособност за самообслужване.
Дейностите включват почасови визити от медицински експерти в домовете на потребителите за консултиране за приема на настояща или новоназначена терапия от лекар; премерване на кръвно налягане; осъществяване на операции и назначения от доктор и други Индивидуално ще бъдат подпомагани и хората, които имат потребност от подпомагане за съществени витални действия – хранене, хигиена, придвижване, отмора и други
Проектът се осъществя в партньорство с Община Сливо поле, където ще бъдат обхванати 33 консуматори за интервал от 1 година. Чрез реализирането му ще се надгради основания модел за даване на почасови, мобилни, интегрирани и здравно-социални услуги в двете общини.
Административният контракт по проект  „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания  в Община Русе и Община Сливо поле “ е по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05M9OP001-2.040 „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2 “. Той е на стойност 687 693,28 лева, от които 584 539,29 лева европейско финансиране и 103 153,99 лева национално финансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР