Община Русе получи отличие на Института по публична администрация в

...
Община Русе получи отличие на Института по публична администрация в
Коментари Харесай

Община Русе с отличие от Конкурса за добри практики на Института по публична администрация

Община Русе получи отличие на Института по обществена администрация в категория „ Социална отговорност “. Това се случи в Бургас на среща за шерване на положителни практики в администрацията, в която участваха шефът дирекция " Хуманитарни действия " Катя Петрова и началникът „ Образование, спорт и юношески действия “ Таня Тодорова.

Отличието за русенската администрация бе обещано за сполучливото внедряване на LEGО Education и облачни технологии в детските градини и учебни заведения на територията на цялата община. Дейностите са осъществени според подписан меморандум сред Община Русе и Сдружение „ Център за креативно образование “.

Представителите на Община Русе показаха пред участниците в състезанието опита на администрацията във въвеждането на новаторски подходи в образованието и обществените действия.

Отличие в същата категория бе обещано и за построяването на Център за поддръжка на украински жители, в резултат на военните дейности в Украйна.

Институтът по обществена администрация годишно провежда Конкурс за положителни практики и нововъведения от активността на администрацията. Целта на конкуренцията е да се насърчат администрациите, които ползват положителни и новаторски практики да споделят своите триумфи. По този метод положителните решения и практики могат да се трансфорат в общодостъпни принадлежности за реализиране на по-високо качество в административната активност.

С резултата от целенасочените им старания можете да се запознаете в сборника https://www.ipa.government.bg/sites/default/files/sbornik_dp_22_preview_13.3.pdf
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР