Община Разград започна набирането на заявления за подпомагане на двойки,

...
Община Разград започна набирането на заявления за подпомагане на двойки,
Коментари Харесай

Община Разград ще подпомага семейства с репродуктивни проблеми

Община Разград стартира набирането на заявки за подкрепяне на двойки, фамилии и лица с репродуктивни проблеми, заяви зам.-кметът Ердинч Хасанов.

Необходимите документи за кандидатстване по пример, могат да се получават в деловодството на общината, а срокът за подаването им е до края на ноември.

Право на финансово подкрепяне от общинския фонд имат двойки, в които най-малко единият сътрудник е гражданин на община Разград през последните три години. Годишният бюджет на фонда и през тази година се резервира в размер на 50 000 лв.. Сумата е предопределена с изключение на за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми и за лица, които се нуждаят от еднократна помощ за лекуване. Максималната сума, която се отпуска на всяка утвърдена двойка е до 2500 лв.. Средствата са за една процедура в границите на настоящата година и се отпускат против показана фактура за фактически изработен разход и медицински документ от профилирана клиника за осъществена асистирана репродукция. Еднократната помощ за лекуване е в размер до 500 лв..

През предходната година финансова помощ от общинския фонд са получили 13 двойки с репродуктивни проблеми, като изплатените средства са на стойност 24 708 лева Благодарение на стратегия "Ин витро " на община Разград през 2017 година се е родило едно бебе, а от основаването на програмата през 2012 година до края на предходната година на бял свят са се появили общо шест деца - две девойки и четири момчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР