Община Раковски спечели проект Зелена градина, финансиран от Социалното министерство

...
Община Раковски спечели проект Зелена градина, финансиран от Социалното министерство
Коментари Харесай

Раковски спечели 285 хиляди за озеленяване

Община Раковски завоюва план " Зелена градина ", финансиран от Социалното министерство по Оперативна стратегия развиване на човешките запаси. Той е на стойност 285 000 лева и планува в границите на една година да бъдат назначени 19 служащи, измежду които озеленители, водач, хазаин, механик и шеф.

Целта на плана е опазване на околната среда и устойчивото потребление на естествените запаси в общината, посредством вложения в зелена инфраструктура и възстановяване на положението на зелената система на общинската територия. 

С част от средствата по плана ще бъдат закупени храсторези, резачки, моторни косачки и различен сходен инвентар. Работата ще започва през юни на цялата територия на община Раковски и във всички обитаеми места.

Проектът има за цел да насърчи развиването на зелените системи на българските общини, да подкрепи общините при построяването, благоустрояването и поддържането на парковете, градините и публичните спортни терени. Също по този начин и поощряване на въвеждането на съвременни енергоспестяващи технологии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР