Община Пловдив спечели проект за изграждане на социално предприятие за

...
Община Пловдив спечели проект за изграждане на социално предприятие за
Коментари Харесай

Изграждат социално предприятие за хора с увреждания

Община Пловдив завоюва план за създаване на обществено дружество за хора с увреждания. Финансирането на стойност 379 859 лв. е по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Разработеният в отдел „ Бизнес развиване и интернационално съдействие “ план е класиран на 7-мо място от общо 800 плана, утвърдени по процедура „ Развитие на общественото предприемачество “.

32 нови работни места за хора с разнообразни типове увреждания ще бъдат основани в общественото дружество. Наетите по плана хора със специфични потребности ще бъдат подготвени да извършват действия, свързани с производството на промоционални материали като текстилни торбички и магнити за ледник.

Наред с това са планувани разнообразни интервенции, с които да се поддържа процесът на обществена и професионална интеграция на целевата група. За реализиране на тази цел ще бъдат наети психолози и обществени консултанти, които да работят с хората с увреждания за възстановяване на тяхната мотивация, психическо положение и обществени умения. На служащите с увреждания ще бъде предоставено образование за повишение на обществена им подготвеност.

Социалното дружество ще бъде ръководено благодарение на шеф и счетоводител. Петима служащи и шестима наставници, всички те от целевата група на безработните и неактивни лица, ще бъдат наети в допълнение, с цел да поддържат индустриалния развой. Проектът планува още провеждането на разбор на потребностите за основаването на работеща маркетингова тактика. За разпространение на продуктите на общественото дружество ще бъдат употребявани платформи в обществените медии и уеб страници.

Партньор на Община Пловдив по плана е Националният алианс за работа с доброволци.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР