Община Пловдив ще изгради собствена оптична мрежа за видеонаблюдение в

...
Община Пловдив ще изгради собствена оптична мрежа за видеонаблюдение в
Коментари Харесай

Община Пловдив ще изгражда собствена мрежа за видеонаблюдение

Община Пловдив ще построи лична оптична мрежа за видеонаблюдение в града. Към софтуера ще бъдат включени камерите от всички основни точки. Така доста ще се увеличи равнището на сигурността след зачестилите вандалски прояви на публични места.

Пловдив

Сега на територията на Пловдив работят три системи за видеонаблюдение - две на общината и една на полицията. След построяването на лична общинска оптика мрежите ще бъдат интегрирани в една огромна.
Йордан Ставрев, заместник-кмет по сигурността на Пловдив: С създаване на действен център за ръководство на силите за реакция и за наблюдаване и разбор на информацията, която попада от камерите.
Освен с жива мощ предприятието „ Общинска защита " разполага и с денонощен мониторинг център, към който са ситуирани 193 камери.

Устройствата наблюдават най-вече централната част и Стария град.
Димитър Палашев, шеф на Оперативна програма " Общинска защита " - Пловдив: Основните основни места, които би трябвало да се следят, това са тепетата. Говоря за всичките, тъй като ние сега влагаме запас, с цел да вършим непрекъснати обходи, с цел да няма нарушавания.
Заради зачестилите в последно време вандалски прояви по публични здания, монументи и спирки, от общината ще усилят и камерите.
Йордан Ставрев, заместник-кмет по сигурността на Пловдив: С камерите, които ще сложим на Голяма базилика, ще обхванем и самия подлез на „ Гладстон " и спирките по продължение на „ Мария Луиза " до „ Скобелева майка ". Имаме план за слагане на видеокамери на паметника Альоша.
Особено тук в парка чешмичките чупят и лятото не можеш да си налееш вода. Проектът за новата мега система би трябвало да е подготвен до края на годината. За него ще се търсят средства по оперативните стратегии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР