Община Пловдив пусна обществена поръчка за избор на изпълнител за

...
Община Пловдив пусна обществена поръчка за избор на изпълнител за
Коментари Харесай

Община Пловдив ще премахва старите отоплителни уреди преди подмяната им с нови

Община Пловдив пусна социална поръчка за избор на реализатор за преработване на старите отоплителни уреди на хората, които са заявили замяната им с нови такива. Тя е в резултат осъществяването на план № BG16M1ОP002-5.003-0001 " Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Пловдив посредством замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични други възможности “, финансиран по Процедура BG16M1OP002-5.003 " Мерки за възстановяване качеството на атмосферния въздух " на Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година “.

Печките на дърва и въглища и прилежащите им детайли, които ще се подменят, са боклук, съдържащ метали. Съгласно условията преди доставката и монтажа на новите отоплителни устройства в жилищните парцели община Пловдив би трябвало да демонтира старите такива.  

Цялостната активност, която ще се прави и която е в сходство с нормативните актове, включва - ремонт, изнасяне, натоварване и превозване до площадка, притежаваща нужните документи за краткотрайно запазване. Отоплителните устройства подлежат и на следващо отнасяне – делене, подбиране на получените железни боклуци по тип и преработване.

Стойността на публичната поръчка е малко над 130 000 лв. без Данък добавена стойност, а срокът за подаване на документите и предложения е 8 февруари.

Чрез подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво (дърва и въглища) с различни високоефективни устройства на природен газ, електричество, пелети и свързване към топлофикационната система се цели да се усъвършенства качеството на атмосферния въздух поради понижените излъчвания на ФПЧ10 от битовото отопление, който е един от главните източници на замърсяване на въздуха. 

Експерти от Община Пловдив и фирмите-изпълнители ще наблюдават за синхронизацията сред процеса на разглобяване и монтиране, надлежно на старите и новите отоплителни уреди, тъй че това да става отвън зимния сезон или в къс времеви период, в случай че е през зимата, само че със единодушието на хората от семейството.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР