Община Пловдив проведе днес консултации за сформиране състава на секционните

...
Община Пловдив проведе днес консултации за сформиране състава на секционните
Коментари Харесай

ГЕРБ в Пловдив с най-много членове в секционните комисии за ...

Община Пловдив организира през днешния ден съвещания за съставяне състава на секционните изборни комисии (СИК) на територията на Община Пловдив за изборите за народни представители на 11 юли. Консултациите бяха управлявани от секретаря на Община Пловдив Ангелина Топчиева.



В тях участваха представители на парламентарно показаните партии и обединения в 45-тото Народно заседание – КП ГЕРБ-СДС, Политическа партия „ ИТН “, Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, Политическа партия Движение за права и свободи, Коалиция „ Демократична България – обединяване “ и Коалиция „ Изправи се! Мутри вън! “



Консултациите приключиха със единодушие, като по време на диалозите политическите обединения се договориха за разпределението на общо 4047 представители в 459 СИК по следния метод:

Коалицията ГЕРБ-СДС ще имат в комисиите 1175 индивида. Партията на Слави Трифонов „ ИТН “ ще бъде с 799 представители, коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ – с 673. Движение за права и свободи ще имат 482-ма свои в СИК, а коалиците „ Демократична България – обединяване “ и „ Изправи се! Мутри вън! “ - по 459.



Всеки един от представителите на политическите партии в секционните комисии, които желаят, имат опция да бъдат имунизирани с определена от тях ваксина. В момента в РЗИ-Пловдив има налични от всички утвърдени типове.

Предстоят съвещания за преносимите СИК и тези в лечебните заведения.

Избирателните описи към този момент са оповестени на страницата на Община Пловдив.

Повече информация за вота можете да видите в раздела „ Избори Народно събрание 2021 “ – https://www.plovdiv.bg/announcements/elections/.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР