Община Пловдив подготвя новите обществени поръчки за изграждането на плувен

...
Община Пловдив подготвя новите обществени поръчки за изграждането на плувен
Коментари Харесай

Подготвят новите поръчки за „Лаута” и ПК „Младост” преди финалното решение за 40-милионния заем

Община Пловдив приготвя новите публични поръчки за построяването на плувен комплекс „ Младост” и втория стадий от реконструкцията на стадион Локомотив. Преди месец имаше публично разискване за тегленето на 34 млн. лв. плюс прехвърляне на права на шефа на Спортния диспансер за търговски заем за реновирането на медицинския център.

Очаква се до месец да бъде взето и финалното решение за изтегляне на заема от Фонда за устойчиви градове. От средствата по 12 млн. лв. са за стадионите на Ботев и Локомотив. За Колежа няма да бъде пускана обособена поръчка, защото сегашната е за целия план на стадиона – 53,4 млн. лв.. 25 млн. лв. от тях са отпуснати от Министерския съвет, а другите 12 посредством заемните средства. С тях се чака да бъде построена напълно козирката, както и четирите трибуни. Остатъкът от 16 млн. лв. за стадиона би трябвало да бъдат обезпечени от общинския или републиканския бюджет.

За стадион „ Локомотив” обаче би трябвало нова поръчка. Отпуснатите от страната 12 млн. лв. са за трите трибуни без централния бранш. Заемните средства ще са точно за бранш „ А”, както и отвесната планировка в зоната към стадиона – паркинги, помощни стадиони и други.

Третият обект – ПК „ Младост” ще получи 20 млн. лв. от заема. За него също ще има нова социална поръчка, защото сегашната е за 12,5 млн. лв. и няма по какъв начин да се индексира до новата й стойност. Процедурата ще бъде за 21,5 млн. лв., като 1,5 млн. лв. от средствата ще бъдат от общинския бюджет. Те ще са за оборудването на басейна.

Тъй като Спортният диспансер е комерсиално сдружение, той би трябвало самичък да контракти заема си, а не през Община Пловдив. За него ще е нужно друго решение на локалния парламент, когато шефът контракти кредитните средства.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР