Община Пловдив организира утре среща с превозвачите, които обслужват 29-те

...
Община Пловдив организира утре среща с превозвачите, които обслужват 29-те
Коментари Харесай

Здравко Димитров вика превозвачите на разговор след трус в о...

Община Пловдив провежда на следващия ден среща с превозвачите, които обслужват 29-те линии на публичния превоз. Кметът Здравко Димитров ще води диалога с представителите на транспортни компании.

Срещата е планувана поради изказванията от гилдията, че превозвачите ще спрат градските автобуси, в случай че офанзивите не престават, а парите за покриване на разноските не стигат, изключително при ценовия потрес, който следим.

" Целта е да се обясни обстановката, с цел да може да се подхващат съответни дейности от страна на общината ", обявиха от администрацията.

Превозвачите упорстват за електронната система в градския превоз. Тя трябваше да бъде въведена още при започване на 2016 година, само че и до момента не работи. Тази система планува общината, а не компаниите, да събира приходите от продажбите на билети и карти. Идеята е с електронната система да се съблюдава европейския правилник, съгласно който общината би трябвало да поема от своя бюджет разноските за един километър пробег, а с изключение на тях да заплаща на компаниите облага.

Зам.-кметът Тодор Чонов твърди, че се приготвя надграждането на електронната система, след което ще се разгласи социална поръчка за избор на реализатори.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР