Община Пловдив и Националният статистически институт ще продължат съвместната си

...
Община Пловдив и Националният статистически институт ще продължат съвместната си
Коментари Харесай

В Пловдив търсят още 500 души за преброяване на населението

Община Пловдив и Националният статистически институт ще продължат взаимната си акция за набиране на преброители и контрольори, нужни за преброяването на популацията и жилищния фонд в страната, което ще организира в интервала 7 септември - 3 октомври 2021 година. В общината са постъпили поръчки на над 600 души, само че са нужни още 500, с цел да може да се извърши сполучливо процесът. Това стана ясно по време на работна среща на зам.-кмета по финанси Величко Родопски с ръководителя на Национален статистически институт Сергей Цветарски, Магдалена Костова, шеф на дирекция " Демографска и обществена статистика " и Кристина Захариева, шеф на Териториално статистическо бюро - Юг. В срещата взе участие и секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева.
Още по тематиката
" От извънредно значение за сполучливото осъществяване на преброяването е взаимоотношението сред Национален статистически институт и локалните управляващи. Община Пловдив и районните администрации интензивно ни спомагат и ние сме уверени, че провеждането на преброяването ще мине сполучливо ", разяснява ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски. Той добави, че чака висшите образователни заведения в града също да се включат в акцията по набирането на искащи.

Кампанията за спомагателни преброители и контрольори ще продължи до 10 юни. Кандидатите би трябвало да подадат заявки в общината или районните кметства. Участието в преброяването е против възнаграждение и се получава по цивилен контракт. В взаимозависимост от размера домове, които поемат, участниците ще получат приблизително 400 лв. за един сектор, само че в случай че преброи два или три сектора, неговото възнаграждение може да доближи над 1 000 лева

Важно е да се знае какви са условията за претендентите. Те би трябвало да са навършили 18 години, да имат приблизително или висше обучение и да не са осъждани. Добре е да имат опит, само че не е наложително, тъй като предстоят образования. В предходните акции са взели участие най-вече студенти, учители, чиновници в администрацията на държавни и общински звена, финансисти, счетоводители, обществени и здравни служащи.

На всеки преброител ще бъде предоставено с контракт да преброи авансово избрани сектори, в които нормално живеят към 250 - 300 лица в към 100 - 120 жилища. Възможно е един сектор да съдържа повече или по-малко хора и жилища според от особеностите на обитаемото място.

В интервала на преброяването преброителите ще посещават домовете от 18 септември до 3 октомври 2021 година във времето от 8.00 до 20.00 ч., в това число събота и неделя.

Обученията на преброителите и контрольорите ще се проведат по авансово избран график в интервала от 15 август до 3 септември 2021 година. Графиците ще бъдат налични на интернет страниците на Преброяване 2021 и на общините. След сполучливо приключено образование ще получат нужните материали за идната работа и ще бъдат подписани договорите.

Електронното броене ще е от 7 до 17 септември. Преброителите потеглят на 18 септември - до 3 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР