Община Пловдив и екипът за изпълнение на дейностите по проект

...
Община Пловдив и екипът за изпълнение на дейностите по проект
Коментари Харесай

Смениха 2000 улични лампи в Южен и Централен

Община Пловдив и екипът за осъществяване на дейностите по план " Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и рационализация на уличното осветяване в регион " Централен " и регион " Южен " на Община Пловдив ", финансиран по Програма " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност " към ФМ на ЕИП 2014-2021 " регистрира на заключителна конференция осъществяването на плана, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В двата региона са заменени общо 2000 улични осветителни тела. С тях са спестени за една година 500 130 киловатчаса сила. 

При цена от 18 стотинки за киловат час през 2018 година са платени 115 066 лева При сегашната цена от 55 стотинки за киловат час сумата става 338 764 лева, т.е. 3 пъти повече щеше да бъде платено, в случай че не беше осъществен този план, регистрират специалистите.

Освен подмяната на лампите в границите на плана са построени два фотоволтаични парка. Инсталирането на системата за ръководство е доверо до понижаване на оттечките и загубите в мрежата. Единият фотоволтаик е захранвал близкия регион през цялата нощ, а другият - до 4.30 ч. през нощта. 

Шест тъжби от жители са постъпили при осъществяването на плана. Те не са били почетени, защото хората желали да се осветят паркинги и междублокови пространства, само че планът не обгръща такива територии. 

Подмяната на уличното осветяване в " Южен " и " Централен " е осъществено със 100% европейски средства. Проектът е на обща стойност близо 1 227 000 лева, които са употребявани за планиране и създаване на новото осветяване.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР