Община Плевен ще проведе обществени поръчки за избор на превозвачи

...
Община Плевен ще проведе обществени поръчки за избор на превозвачи
Коментари Харесай

Община Плевен трябва да избере превозвачи за десет автобусни линии

Община Плевен ще организира публични поръчки за избор на превозвачи по 10 автобусни маршрутни линии поради прекъснати контракти от изпълнителите, оповестиха от Общината. 

Поради проблеми, насъбрани в интервала 2020-2022 година, вследствие на пандемията от COVID-19 и икономическата обстановка като цяло, множеството контракти, подписани през 2019 година за възлагане на услугата публичен транспорт на пасажери по линии от общинската, регионалната и републиканската транспортни схеми, са прекъснати по искане на изпълнителите.

Част от тях са за транспорт на пасажери до Пловдив, Стара Загора, София, Ловеч, селата Буковлък, Върбица, Беглеж, Згалево и други. За да няма спиране на обслужването по автобусните линии от прекратените контракти, са поискани позволения за използване на така наречен " незабавна мярка " по реда на Регламент (ЕО) №1370/2007 на Европейския парламент и Съвета, от 23 октомври 2007 г. 

Срокът на договорите с определените реализатори ще е оптимално допустимият по Закона за публичните поръчки - пет години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР