Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството,

...
Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството,
Коментари Харесай

Община Плевен ще отбележи Световния ден на предизвикателството

Община Плевен се причислява към самодейността Световен ден на предизвикването, която ще се организира на 22.05.2021 година, събота, от 10.00 ч. при започване на парк „ Кайлъка “. Проявата е част от програмата за Празника на Плевен, отдадена е на Деня на българския спорт - 17 май, и е част от Спортния календар за 2021 година на Община Плевен. Спортното събитие ще се организира взаимно с Българската федерация „ Спорт за всички “ и с финансовата поддръжка на Министерството на младежта  и спорта. Световният ден е акция от програмата на Международната асоциация „ Спорт за всички “. У нас се организира за 28-а година.
Тази година мотото на самодейността е „ 15 минути спорт “, с цел да ни подсети, че макар рестриктивните мерки и натоварения делник не трябва да подценяваме систематичната двигателна интензивност всеки ден, въпреки и за малко време. В Деня на предизвикването Община Плевен и плевенски спортни клубове по волейбол, акробатика, баскетбол, хандбал, киокушин, йога, фехтовка ще предложат на плевенчани и гостите на града 9 спортни зони, които ще бъдат ситуирани в зелените площи при започване на парк „ Кайлъка “. Всички искащи ще могат да проведат спортни занимания или подготовка навън – по желание в една от зоните или поредно в няколко зони съгласно физическите си благоприятни условия, тъй че общото време на физическа интензивност да е най-малко 15 минути. В заниманията ще могат да вземат участие всички искащи, без значение от тяхната възраст, пол и обществен статус, тъй като спортът е здраве за всички. Допълнително въодушевление и опция за 15 минути физическа интензивност ще внесат танцови обединения по хип-хоп и латино танци, с които искащите ще могат да вземат първите си уроци под управлението на инструктор.
 Стартира втора процедура за набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021 в Плевен Стартира втора процедура за набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021 в Плевен
Във връзка с идното броене на популацията и жилищния фонд в Република България в интервала 7 септември – 3 октомври 2021...
Целта на Деня на предизвикването е да се насърчат и разпространяват систематичните занимания с физически извършения и спорт и тяхната роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората. Пожеланието на уредниците е плевенчани и гостите на града да изживеят дружно един прелестен и паметен състезателен ден, като одобряват спорта за предизвикателство, в което е значимо присъединяване, а не успеха.
При организацията на събитието ще бъдат спазени всички противоепидемични ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР