Община Плевен има готовност и създадена организация да настанява временно

...
Община Плевен има готовност и създадена организация да настанява временно
Коментари Харесай

Община Плевен има готовност временно да настанява хора без дом през зимата

Община Плевен има подготвеност и основана организация да настанява краткотрайно и безплатно бездомни лица, за които е налице действителна заплаха за живота и здравето в резултат на неприятни метеорологични условия и ниски температури през зимата. Настаняването е в три едностайни и едно двустайно пространства в хотел „ Сторгозия “ с опция за слагане на спомагателни кревати при потребност. На бездомните се обезпечава и топла храна.
Сигнали за лица в бедстващо състояние се подават на единния телефон 112. След това те се предават на Общинския съвет по сигурност и на Министерство на вътрешните работи, лицето се насочва за обзор в Центъра за незабавна здравна помощ и в случай че няма болести, налагащи болнично лекуване, се издава записка за настаняване в хотел „ Сторгозия “. След осъществяване на бърз тест за COVID-19 при негативен резултат лицето се настанява, а при позитивен остава в 14-дневна карантина в едно от пространствата в хотела.
 От 15 януари стартира подаването на заявки за продажба на мартеници в Плевен От 15 януари стартира подаването на заявки за продажба на мартеници в Плевен
Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която дефинира местата за търговия навън за продажба на мартеници. Мест...
Срокът, в който хората без дом могат да обитават в центъра, е до един месец от датата на настаняване или до настаняване на нуждаещия се в подобаваща обществена услуга, само че за не повече от три месеца. Настаняването на лица с нападателно държание, увреждащи имуществото, злоупотребяващи с алкохол и психоактивни субстанции се приключва неотложно.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР