Община Петрич организира кампания за събиране на опасни отпадъци от

...
Община Петрич организира кампания за събиране на опасни отпадъци от
Коментари Харесай

Събират опасни отпадъци в Петрич

Община Петрич провежда акция за събиране на рискови боклуци от семействата.

Това оповестиха от пресцентъра на общината.

В тази връзка ще се сътвори мобилен сборен пункт за безплатно предаване на рискови боклуци в това число живак и живакосъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи);лаково бояджийски материали (емулсии и лакови бои; политури и лакове; разтворители и разредители за боя; терпентин и др.), домашен препарати и химикали (почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви, пестициди и др.); мастила; фармацевтични артикули. Мобилният пункт ще работи и на 31 октомври от 10.00 часа до 16.00 часа на паркинга на Община Петрич.

Специални постери на акцията ще бъдат окачени на основни места за повече информация на жителите. „ Тази акция е единственият законов метод, семействата да предадат рисковите боклуци, които се намират в домовете им”, посочи зам.-кмета по „ ТСУ и публичен ред” Минка Салагьорова.

Тя добави, че Община Петрич има подписан контракт с компания „ Ники метал” ЕООД, която разполага с площадка за разделно приемане на боклуци – метал, стъкло, хартия, пластмаса и други Гражданите могат да предават безплатно такива боклуци в посочената компания. Договорът с компанията е подписан в осъществяване на член 19, ал.3, т.11 от Закона за ръководство на отпадъците.

Пълният лист на отпадъците, които могат да се предават ще бъде оповестен на уеб страницата на Община Петрич. „ С тази акция се грижим освен за здравето на хората и опазването на околната среда, само че да бъдат понижени и отчисленията, които ежемесечно Общината заплаща за депониране на тези отпадъци”, заключи Минка Салагьорова. Всички едрогабаритни боклуци (дивани, дрешници, матраци, шкафове, кревати и други обемисти домашен отпадъци) ще бъдат одобрявани на територията на Регионалното хранилище за неопасни и инертни боклуци в околност Тумбите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР