Община Пазарджик ще прекрати договорите за ползване на два от

...
Община Пазарджик ще прекрати договорите за ползване на два от
Коментари Харесай

Пазарджик прекратява договори за паркинги с Гинка Върбакова

Община Пазарджик ще приключи договорите за прилагане на два от шестте отдадени на концесия паркинги в града. 

Предложението на кмета Тодор Попов е импортирано за идната сесия на Общинския съвет на 28 февруари, заяви Дарик. 

Единият от тях е „ Бивши хали “, чийто концесионер е една от компаниите на Гинка Върбакова – „ Грийн Билдинг БГ “ ЕООД. Той е най-големият публичен паркинг в регионалния център, с 45 места, и беше предан против месечен наем от 4800 лв. месечно на частното сдружение през септември предходната година. При сключване на договора сдружението пое ангажимент да направи вложения за 50 000 лв. и да разкрие четири нови работни места.

Другият паркинг е с 12 места, а наемът му е 1200 лв.. Ползвател е една от бизнеспартньорките на Върбакова – Екатерина Марчокова-Стоянова. Справка в Търговския указател демонстрира, че тя е или е била до неотдавна в управлението на компании, чийто притежател е Върбакова или има присъединяване в тях – “Диана хънт “ ЕООД, „ Улер 2009 “ ЕООД, „ Инерком “ ЕООД, „ Инеркомгруп “ ЕООД, „ Солар грийн енерджи “ АД и други.

Според текста на предлагането, прекратяването на договорите е по взаимно единодушие. И тъй като след отдаването на обектите чартърен са съкратени чиновници от общинското „ Паркинги и защита “ в този момент възобновяване на статута на двата паркинга е невероятно, споделя се още в предлагането на Попов.

Единствената опция е преобразуването на два обекта в места за краткосрочно паркиране „ Синя зона “. За „ Бившите хали “ се предлага това да стане от 1 април, а за „ Иван Вазов “ – от 18 март.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР