Община Пазарджик ще прекрати договорите за ползване на два от

...
Община Пазарджик ще прекрати договорите за ползване на два от
Коментари Харесай

Община Пазарджик УДРЯ по бизнеса на Гинка Върбакова!

Община Пазарджик ще приключи договорите за прилагане на два от шестте отдадени на концесия паркинги в града, гласи предложение на кмета Тодор Попов, импортирано за идната сесия на Общинския съвет.

Единият от тях е „ Бивши хали “, чийто концесионер е една от компаниите на Гинка Върбакова – „ Грийн Билдинг БГ “ ЕООД. Той е най-големият публичен паркинг в регионалния център, с 45 места, и беше предан против месечен наем от 4800 лв. месечно на частното сдружение през септември предходната година. При сключване на договора сдружението пое ангажимент да направи вложения за 50 000 лв. и да разкрие четири нови работни места. Собственичката има и компания „ Риал Стейтс “, станала скандално известна през 2008 година след построяването на слънчев парк край село Априлци, поради който бе изсечена дъбова гора.

Другият паркинг е с 12 места, а наемът му е 1200 лв.. Ползвател е една от бизнеспартньорките на Върбакова – Екатерина Марчокова-Стоянова. Справка в Търговския указател демонстрира, че тя е или е била до неотдавна в управлението на компании, чийто притежател е Върбакова или има присъединяване в тях – “Диана хънт “ ЕООД, „ Улер 2009 “ ЕООД, „ Инерком “ ЕООД, „ Инеркомгруп “ ЕООД, „ Солар грийн енерджи “ АД и други, написа Дарик.

Според текста на предлагането, прекратяването на договорите е по взаимно единодушие. И тъй като след отдаването на обектите чартърен са съкратени чиновници от общинското мероприятие „ Паркинги и защита “ в този момент възобновяване на статута на двата паркинга е невероятно, споделя се още в предлагането на Попов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР