Община Пазарджик, съвместно с Главна дирекция Пожарна безопасност и защита

...
Община Пазарджик, съвместно с Главна дирекция Пожарна безопасност и защита
Коментари Харесай

Първият бус с дарения от община Пазарджик, съвместно с волейболния отбор „Хебър“, отпътува за Турция

Община Пазарджик, взаимно с Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и волейболния първенец на България - „ Хебър “, изпратиха първия микробус с дарения за потърпевшите от земетресенията в Турция, оповестиха от Община Пазарджик.

Още през вчерашния ден кметът на града Тодор Попов провел първите дарения към потърпевшите райони. „ Изключително значимо е да подадем ръка на нашите съседи в сложен миг. Съпричастни сме към болката и тъгата на хората, изгубили околните си и покрива над главата си “, разяснява Попов.

Президентът на волейболния първенец “Хебър ” Александър Иванов изясни: “За нас като клуб постоянно е било значимо да сме съпричастни с идеите, които вълнуват локалната ни общественост. Искрено се надявам да сме от изгода с дарението и да окуражаваме от ден на ден хора да се включат! Под руините в Турция, за жалост, изчезнаха момчетата от цялостен волейболен тим и голям брой футболисти “.

Гл. комисар Александър Джартов – и.д. на ПБЗН, разяснява, че България е изпратила най-подготвените си спасители, с цел да търсят оживели под руините след земетресенията. „ Оказваме цялостна поддръжка на община Пазарджик в самодейността за събиране на дарения, като всички артикули се разтоварват в центрове на пожарната, откъдето ще заминат за Турция “.

Набирането на дарения от община Пазарджик за потърпевшите в Турция е координирано и от шефа на Ситуационния център на Министерство на външните работи Таня Димитрова.

Първият бус с подаяние от община Пазарджик и волейболен клуб Хебър дойде при Девета районна работа на Пожарната в столицата, като в идващите часове се чака да отпътува и за Турция./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР