Община Неделино подготвя процедура по именуване на една от улиците

...
Община Неделино подготвя процедура по именуване на една от улиците
Коментари Харесай

Именуват улица в Неделино на починал от коронавирус лекар

Община Неделино приготвя процедура по именуване на една от улиците в общинския център на умрелия от ковид доктор Велин Карафезиев .
Изтъкнатият доктор загуби борбата с подлата болест в навечерието на Нова година. Отиде си на 58-годишна възраст.
Тогава, поднасяйки съболезнования на опечалените, в уеб страницата на общината кметът Боян Кехайов написа: “Отиде си от нас човек с потвърдени нравствени добродетели, заслужил уважението на своите близки, другари и съграждани. Д-р Велин Карафезиев оставя след себе си ярък образец за почтено извървян житейски път,  посветен  на специалността си  в името на хората.Загубихме експерта, който никой не може да размени. Дълбоко скърбим за загубата на нашия другар, безценен съгражданин, отличен експерт и човек, раздаващ се за богатството на хората от общината и района. Мъдрите споделят, че никой не умира в действителност, щом има кой да го помни и обича “.
 Ще облагородяват яма Бездънник в Неделинско Ще облагородяват яма " Бездънник " в Неделинско
Със средства от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) в община Неделино ще се опитат да опаз...
Д-р Карафезиев е родом от Неделино. Хирург по специалност. До последно той бе част от екипа на Отделението по еднодневна и миниинвазивна хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги “ – Пловдив.
На 27-ми януари той бе разгласен посмъртно за почетен жител поради големите му заслуги към жителите на община Неделино. 
Петчленна комисия ще взема решение за смяна в имената и на други улици, а също и площади. Причината - постъпили оферти от общински съветници и поданици на община Неделино да се сменят тези, които са именувани на персони от тоталитарния режим.
Предстои локалната администрация да провежда обществено разискване по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР