Община Монтана събира оферти от фирми, които искат да ремонтират

...
Община Монтана събира оферти от фирми, които искат да ремонтират
Коментари Харесай

Търсят кой да ремонтира централен булевард в Монтана за 270 бона

Община Монтана събира предложения от компании, които желаят да ремонтират централен бул. в града, научи организация BulNews. Прогнозната стойност за осъществяване на публичната поръчка е 270 000 лв..
Предметът на процедурата е главен ремонт на бул. „ Христо Ботев “ – от ул. „ Граф Игнатиев “ до ул. „ Св. Климент Охридски “.
„ Основният проблем, който актуалният план си слага за цел да преодолее, е неприятното положение на пътната инфраструктура. Последното е видно от влошено положение на зоните за придвижване по тротоарните алеи и амортизирана улична мрежа – съществуване на пукнатини и дупки по настилките, разрушени бордюри, липса на тротоарна настилка “, пишат от общината.
Участъкът, очакван за главен ремонт и рехабилитация на пътната и тротоарна настилки на бул. „ Христо Ботев “, е с обща дължина от 600 метра и е с габарит на пътното платно от 2х7 м широчина, като са планувани и зауствания по напречните улици по продължение на улицата. Рехабилитацията на пътната настилка, планувана за ремонт на сектора от улицата, е към 9 000 кв.м.
За осъществяването на всички строителни и ремонтни/монтажни работи следва да се употребяват качествени материали, отговарящи европейските стандарти за екологична непорочност, хигиенични правила, електро-, пожаро- и техническа сигурност. Изпълнителят би трябвало да даде и най-малко 12 месеца гаранция за премахване на недостатъци, появили се при употреба на обекта.
Проектът би трябвало да е приключен в период до 1 декември тази година, като времето стартира да тече от датата на сключване на контракта сред възложителя и изпълнителя. Оферти се одобряват до 12 април, прецизират от общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР