Община Минерални бани посрещна снощи на Лятната си сцена концертната

...
Община Минерални бани посрещна снощи на Лятната си сцена концертната
Коментари Харесай

Песни и танци сближиха Минерални бани с Русия

Община Минерални бани посрещна нощес на Лятната си сцена концертната стратегия „ От Русия и обич ". Тя бе изнесена от Елена Маленкая, Екатерина Лимарова и Татяна Баланчук, които извършиха обичани и известни песни от Русия и България. Преди тях на сцената се качат локални самодейни сформира от НЧ „ Заря 1957 " с. Минерални бани, НЧ „ Будилник 1903 " с. Сусам и НЧ „ Кирил и Методий 1952 " с. Караманци.

Първи на сцената се качиха самодейците от мъжката фолклорна група и смесената фолклорна група при читалището в с. Сусам, които след две седмици ще би трябвало да пазят купите си от Световния шампионат по фолклор в Несебър. След тях застанаха децата от фолклорна група „ Дъга " от с. Караманци, която към този момент наброява 30 души. Народната певица Калинка Ванчева за следващ път взриви публиката с колоритните си осъществявания. Женската група за достоверен фолклор при НЧ „ Заря 1957 " също способства за настроението на публиката. Децата от Детска вокална група „ Изворче ", които са носители на специфичната премия на Благотворителен фонд „ Д-р Желязко Христов " бяха живата връзка сред българския фолклор и осъществяванията на съветските актьори.

Елена Маленкая, Екатерина Лимарова и Татяна Баланчук придвижиха най-горещите и топли другарски усеща от голямата съветска простор със завладяващи осъществявания на съветски песни. Преди концерта ние слушахме песни от българския фолклор, а в този момент ще ви осъществим няколко песни, които са близки до неговото звучене, показа пред публиката Татяна Баланчук. Най-важното бе това, че по време на концерта съветските изпълнителки поддържаха непрестанен разговор с публиката. Струва ми се, че всички песни на България и всички песни на Русия са за обич, по тази причина довечера ще пеем доста за любовта, сподели Екатерина Лимарова.

След това те редуваха незабравими песни на Алла Пугачова и Булат Окуджава с песни за великата отечествена война, както и песни на български език.

Искаме да ви кажем, че Русия обича доста България, нас ни сближава обща история и просвета. Преди доста епохи България ни подари писмеността на Кирил и Методий и това е неразбиваемата връзка сред двата народа. Това, което се случва на политическата сцена е операция и ние всички го знаем. Народите ни са свързани взаимно и това не би трябвало да се не помни.

В края на 120-минутната концертна стратегия Таня Баланчук предложения на сцената кмета на община Минерални бани, господин Мюмюн Искендер и му подари пейзаж, нарисуван със 50 скъпоценни камъка от Урал, където се намира град Екатерининбург.

Няма по какъв начин от тази сцена да не ви споделя, че ние към този момент имаме покана за побратимяване с Московския регион Чертаново, и това в най-скоро време ще бъде реалност, сподели Мюмюн Искендер.

Отправени бяха и специфични поздравления към кмета на град Първомай - Ангел Папазов, който също участва на концерта и в действителност бе основният провинен за неговото реализиране.

Освен в Минерални бани съветските актьори гостуваха в Първомай, Чирпан, Садово и Асеновград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР