Община Минерални бани подписа договор за отпускане на безвъзмездна финансова

...
Община Минерални бани подписа договор за отпускане на безвъзмездна финансова
Коментари Харесай

Проект за реконструкция на водопроводи спечели Минерални...

Община Минерални бани подписа контракт за разпределяне на безплатна финансова помощ по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура ” от Мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони ” от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година Програмата е съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, сподели зам. кметът на община Минерални бани Нуртин Сабри.

Спечеленият план е на стойност 5 828 381 лв. без Данък добавена стойност и включва реорганизация на външен тръбопровод от помпена станция „ Караманци ” до Боян Ботево и оттова до Ангел челник. Ще бъде реконструирано и трасето от помпена станция „ Караманци ” до село Караманци. Реконструкцията на вътрешния тръбопровод в Боян Ботево и Ангел челник съставлява цялостна замяна на амортизираните етернитови тръби с полипропиленови такива, сподели още Нуртин Сабри.

По плана ще бъде реконструиран и външния артикул от помпена станция „ Сърница ” до село Сърница. Ще бъде направена и реорганизация на вътрешната водопроводна мрежа в Минерални бани – втори стадий. Реализацията на плана ще докара до най-малко загубите от питейна вода и разноски за повреди, разясни зам. кмета Нуртин Сабри.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР