Община Ловеч вече е в тъмночервената зона и по тази

...
Община Ловеч вече е в тъмночервената зона и по тази
Коментари Харесай

Община Ловеч затваря училищата от 21 до 29 октомври

Община Ловеч към този момент е в тъмночервената зона и затова се стопира присъственото образование в учебните заведения от 21 октомври - четвъртък, до 29 октомври в това число. Това реши Общинският действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид на съвещание на 20 октомври под председателството на кмета Корнелия Маринова.

Дистанционното образование се отнася за всички възпитаници от 1 до 12 клас, в това число и за предучилищната възраст в учебните заведения.

Детските градини към този момент остават отворени.

Затварят се клубовете на пенсионерите до второ решение.

Пазарният ден в Ловеч в сряда се анулира до възстановяване на обстановката.

Сергии със сезонни зеленчуци ще бъдат ситуирани по ул. " Княз Имеретински " до магазина на " Лидл ".

Решенията са взети на база заповед РД-01-856/ от 19 октомври на министъра на опазването на здравето.

Към 20 октомври заболеваемостта за община Ловеч е към този момент 797 души на 100 000 население.

За област Ловеч заболеваемостта е 527.4 души на 100 000 население, заяви Росица Милчева, шеф на РЗИ – Ловеч.

На 19 октомври е имало 91 случая с Covid-19 в региона, като в Ловеч са 23. Само през днешния ден сутринта r;d нови 20 случая.

От 56 кревати за ковид в регионалната болница МБАЛ " Д-р Параскев Стоянов " са свободни единствено четири кревати , а в интензивното поделение всичките шест кревати са заети, заяви шефът доктор Румяна Нановска.

Карантинираните паралелки в региона са 21, а в община Ловеч са 14. От тях три са в Професионалната езикова гимназия " Екзарх Йосиф I ", две в Професионална гимназия по механоелектротехника, две в Основното учебно заведение " Димитър Димов " и седем в Природо-математическа гимназия в Ловеч.

Има и две групи под карантина в детски градини, заяви Еленко Начев, шеф на Регионалното ръководство по обучение в Ловеч.

В община Ловеч обслужването на жителите да става по електронен път, с цел да се избегне физическия контакт и заразявания, прикани кметът Корнелия Маринова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР