Община Кюстендил купува нова сметосъбирачна техника и подменя парка на

...
Община Кюстендил купува нова сметосъбирачна техника и подменя парка на
Коментари Харесай

Община Кюстендил купува нова сметосъбирачна техника

Община Кюстендил купува нова сметосъбирачна техника и подменя парка на общинското дружество " Чистота ", част от който е от 80-те години на предишния век, а дребна част са рециклирани коли, сподели кметът на града Петър Паунов. Средствата, утвърдени и от Министерството на околната среда, са към 5 млн. лева

Това ще усъвършенства доста графика и оперативността по сметосъбирането, което се прави в града и към 50 села на общината и където има проблеми. Първите нови машини към този момент са доставени и следва да бъдат пуснати в деяние.

Кметът на града Петър Паунов:

" Предстои закупуване на нова техника, напълно възобновяване на съдовете, а ние с парите от отчисленията купуваме техника за 5 милиона - 4 сметосъбирачки, 5 самосвала, една фадрома дойде, 2 кейса, мотометачки, всичко това ще влезе през пролетта, ще почне да работи ".

Същевременно край с. Радловци се построява и до месец-два ще бъде приключена сепариращата апаратура за отнасяне на боклуци.

" И, най-много, да работим по разделното събиране, с цел да може да си поддържаме зелената система. Много обикновено е, всичките кански се мъчим с него. Никой не изиска, предложихме съдове за компостиране, никой не изиска съдове за компост, очевидно ще би трябвало да вършим общ компос ", сподели още Петър Паунов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР