Община Кюстендил и Института по земеделие-Кюстендил организират ежегодния Празник на

...
Община Кюстендил и Института по земеделие-Кюстендил организират ежегодния Празник на
Коментари Харесай

Празник на плодородието ще радва жителите и гостите на Кюстендил

Община Кюстендил и Института по земеделие-Кюстендил провеждат годишния " Празник на плодородието " на 29-30 септември тази година, който показва изобилието на плодородния кюстендилски край, именуван " Овощната градина на България ".
На площад " Велбъжд " и в градината пред Община Кюстендил посетителите ще се насладят на картинно аранжирани маси от локалните производители, читалища, детски градини, институции и организации, както и на творбите на художници и занаятчии от цяла България.
" Празникът на плодородието " има конкурсен темперамент с награди за най-хубаво и атрактивно показване на участниците. На 29 септември от 12:00 часа са проведени състезания за " Най-голяма ябълка ", " Най-красиво аранжиран щанд ", " Плодове и зеленчуци присъщи за кюстендилския край ", " Карнавал на плодородието " и " Атрактивни зони и всеобщи занимания ", с което се предизвиква представянето на атрактивни и впечатляващи творби на изкуството. През годините са отличавани плодове и зеленчуци с изключителни размери – картоф, тежащ 1,300 кг (с. Жабокрът), чушка с дължина 41 сантиметра (с. Ябълково), лук - 950 грама (с. Багренци), ябълка – 645 грама (с. Таваличево).
Празничната стратегия включва осъществявания на детско-юношески певчески и танцови сформира от Кюстендил и София.
Кулминацията на празника е от 20:00 часа на площад „ Велбъжд “, когато всички посетители и поданици на града на град Кюстендил ще имат опцията да се насладят на грандиозния театрално-фолклорен театър „ Осмото знамение “, показан от Национален отбор " Българе ".
На 30 септември от 11:00 часа за първи път ще започват открити тренировки на всички спортни клубове на територията на Община Кюстендил и атрактивни спортни игри с плодове и зеленчуци - клякане с касетка с ябълки, белене на картофи, преместване на вино, наливане в дамаджани и доста други, които ще бъдат с награден фонд, обезпечен от Община Кюстендил.
Двудневната празнична стратегия е подобаваща за деца и родители, посетители и ценители на екологичната и богата кюстендилска продукция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР