Община Казанлък спечели одобрение от Министерството на образованието и науката

...
Община Казанлък спечели одобрение от Министерството на образованието и науката
Коментари Харесай

Научен корпус с 12 класни стаи ще има в Математическата гимназия в Казанлък

Община Казанлък завоюва утвърждение от Министерството на образованието и науката по план „ Изграждане на спомагателен корпус на ППМГ „ Никола Обрешков “ в града. Проектът планува построяването на спомагателна постройка с 12 класни стаи, както и доставка на обзавеждане и съоръжение, с което ще се обезпечат 312 образователни места.

Изпълнението на плана ще обезпечи прекосяването на едносменен режим на образование, като се подсигурява достъпът до качествено обучение в направленията математика, информатика и естествени науки на територията на община Казанлък.

Към момента в ППМГ „ Никола Обрешков “ се образоват 675 възпитаници на двусменен режим, защото постройката, в която се обитава учебното заведение, не разрешава прекосяването на едносменен, каквито са нормативните разпореждания. Самоцелното пренасяне на част от учениците в друга постройка би довело до неефективно потребление на профилираните кабинети, разпокъсване на образователното време на учениците, понижаване на качеството на образованието и мотивацията на учениците.

Одобреното планово предложение е по Програма „ Изграждане, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения “ (2020-2022г), Модул 2 „ Държавни и общински учебни заведения - създаване на нови здания, както и продължение, надстрояване и реорганизация на съществуващи “. Предвиденото време за реализирането на плана е 36 месеца, считано от 2021 година, стойност - 2 000 000 лв. с Данък добавена стойност безплатно финансиране.

Предстои правене на капиталов план и осъществяване на публични поръчки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР