Община Казанлък се преклони пред големия поет-революционер Христо Ботев и

...
Община Казанлък се преклони пред големия поет-революционер Христо Ботев и
Коментари Харесай

Община Казанлък почете гибелта на Христо Ботев

Община Казанлък се преклони пред огромния поет-революционер Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България. 145-годишнината от неговата крах бе маркирана с реверанс и гала по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на героя на България в парк „ Розариум “. Паметта за делото и саможертвата на великия българин събра представители на Общинското управление и общински съветници, културни институти, всички казанлъшки учебни заведения, читалища, патриотични организации и родолюбиви казанлъчани. От името на Кмета Галина Стоянова цветя сервира заместник-кметът Драгомир Петков.
Росица Нанева, учител по история в ОУ “Мати Болгария “ напомни подвига на героя: „ Христо Ботев посвещава цялото свое битие, своята младост, своята мощ и своята гибел в името на идеала, в името на майка България! Помнете го, българи! Помнете всички наши предшественици, жертвали живота си за Родината! “, прикани тя.
 Иво Сиромахов: Христо Ботьов е една от необяснимите персони в историята Иво Сиромахов: Христо Ботьов е една от необяснимите персони в историята
" Христо Ботьов е една от необяснимите персони в историята. Защо е тръгнал да става курбан, знаейки, че с двеста момчета няма никакъв...
Честванията за Ботев и починалите за свободата и независимостта на България в Казанлък не престават в 20,00 ч. с прожекция в Музея на розата на документалния 27-минутен филм „ На сбогуване “ (2018). Продуцент на лентата е „ България ин моушън пикчърс “. Режисьор, оператор и монтажист е Борислав Марков, а 28-годишният казанлъшки стихотворец Атанас Янев е редактор и създател на сюжета. Излъчването се реализира с поддръжката на омбудсмана на Казанлък Гинка Щерева. Вход – безвъзмезден.
В парк „ Розариум “ вечерта от 21,00 ч. 61 Стрямска механизирана бригада под командването на бригаден военачалник Деян Дешков ще организира тържествена заря-проверка, в памет на живота и делото на починалите за свободата на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР