Община Каспичан ентусиазира деца и възрастни да изминат 22 кмОбщина

Община Каспичан ентусиазира деца и възрастни да изминат 22 кмОбщина ...

От 2,6 до 60-годишни вървяха за здраве в Каспичан

Община Каспичан ентусиазира деца и възрастни да изминат 22 км
Община Каспичан се включи в националната инициатива, организирана от НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ - "Нестле за Живей Активно! 2021", с два похода и успя да изведе сред природата от 2-годишни до 60-годишни участници. Двата маршрута на територията на общината бяха преминати на 22 и 24 септември. Общо за каузата бяха привлечени 90 души във възрастова група от 2.6 до 60 години.
Първото активити бе истинско съчетание на история и здраве в отсечката от центъра на град Плиска, до НИАР "Плиска" и впоследствие до Голямата Базилика. Връщането стана обратно по същото трасе. Целият маршрут от около 12 км, се измина за приблизително 2 часа, извървяни бяха 10 000 крачки. Организаторите засякога начален час на тръгване 9,30 часа и приключване в 11,32 часа.
Вторият извървян маршрут бе в местността "Кирека", сред уникална природата и чист въздух, при начален старт в 12,00 часа и приключване в 14,00 часа. Извървяни бяха 10 км или 7 800 крачки.
Сред участниците и в двата похода преобладаваха деца и ученици. Такава е и идея на платформата, да се създаде спортна култура в подрастващите, да бъдат активни и да поддържат здравословен начин на живот.
Учениците от втория поход бяха най-нахъсани и активни, и приеха всичко като вид игра. На финала бяха категорични - "Не е уморително, а забавно. Ще повторим!". Срещата с природата за всички бе изключително зареждаща и позитивна, и предизвикателството на "Нестле за Живей Активно" беше запечатано с фотоси.

Източник: trud.bg