Община Каспичан ентусиазира деца и възрастни да изминат 22 кмОбщина

...
Община Каспичан ентусиазира деца и възрастни да изминат 22 кмОбщина
Коментари Харесай

От 2,6 до 60-годишни вървяха за здраве в Каспичан

Община Каспичан ентусиазира деца и възрастни да изминат 22 км
Община Каспичан се включи в националната самодейност, проведена от НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ - " Нестле за Живей Активно! 2021 ", с два похода и съумя да изведе измежду природата от 2-годишни до 60-годишни участници. Двата маршрута на територията на общината бяха преминати на 22 и 24 септември. Общо за идеята бяха привлечени 90 души във възрастова група от 2.6 до 60 години.
Първото активити бе същинско комбиниране на история и здраве в правата от центъра на град Плиска, до НИАР " Плиска " и след това до Голямата Базилика. Връщането стана назад по същото трасе. Целият маршрут от към 12 км, се измина за почти 2 часа, извървяни бяха 10 000 крачки. Организаторите засякога начален час на потегляне 9,30 часа и привършване в 11,32 часа.
Вторият извървян маршрут бе в местността " Кирека " , измежду неповторима природата и чист въздух, при начален старт в 12,00 часа и привършване в 14,00 часа. Извървяни бяха 10 км или 7 800 крачки.
Сред участниците и в двата похода доминираха деца и възпитаници. Такава е и концепция на платформата, да се сътвори спортна просвета в подрастващите, да бъдат дейни и да поддържат здравословен метод на живот.
Учениците от втория поход бяха най-нахъсани и дейни, и одобриха всичко като тип игра. На финала бяха безапелационни - " Не е уморително, а занимателно. Ще повторим! ". Срещата с природата за всички бе извънредно зареждаща и положителна, и предизвикването на " Нестле за Живей Активно " беше запечатано с снимки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР