Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх

...
Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх
Коментари Харесай

Отменят честванията за Трети март на връх Шипка

Община Габрово анулира основаната организация за църковно-военен обред на връх Шипка във връзка националния празник Трети март. Решението е по отношение на постъпило искане от страна на основния държавен хигиеничен контрольор доцент Ангел Кунчев. В него той оповестява за повишение на броя на новорегистрираните случаи на COVID-19 в страната. Това информиа през днешния ден Галина Витанова от протоколната работа на общината.

Струпването на огромно голям брой хора от разнообразни обитаеми места крие риск от разпространение на COVID-19 и в тази връзка провеждането на проведени тържества е нецелесъобразно, се споделя в писмото на доцент Кунчев.

В тази връзка ще бъде анулиран плануваният църковно-военен обред на 3 март на връх Шипка, както и проведеният за жителите автобусен превоз. Временната организацията на придвижването от страна на пътната полиция се резервира.

В същото време стана ясно, че президентът Румен Радев въпреки всичко ще взе участие в тържественото отбелязване на Националния празник.

В памет на починалите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09.30 часа ще бъде отслужена панихида в храма " Успение на Пресвета Богородица ", а в 10.00 часа на централния площад " Възраждане " в града ще бъде повдигнат националният байрак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР